Кой сече нагло из Тюлбето?

По време на неделната си разходка се натъкнах на нагло изсечени дървета на Тюлбето, от западната част на парка, по пътя към общинския приют за бездомни животни.
Дърветата са прясно изсечени, като някои дънери са замаскирани с паднали клони и храсти, а други стърчат и се виждат от пътя. Гледката е грозна, потресаваща и жестока.
За моя изненада установих, че е сечено и в района на мястото за срещи на преселници от Радовец и т.н „корейци“, които години наред дават курбани край пресъхналата чешма.
Изпращам ви снимки, от които се вижда, че сечта е правена професионално, подбрано и в същото време бързо. Прави впечатление, че това не е почистваща сеч, тъй като в района на отсечените определено големи дървета / вижте снимките/ има много други, които професионалната санитарна сеч, не би следвало да подминава.
Знае ли Общината какво става в парка, за чието подобряване и възстановяване бяха похарчени милиони и който е една от емблемите на Казанлък, превърнала се в последните години в доставчик на дървен материал за кой на каквото му трябва?И контролира ли се и от кой въобще ставащото в района на Тюлбето?
И както е тръгнало, ще има ли гора в следващите 5-10 години там или и Тюлбето ще стане спомен?
Кой вандалства там?
И има ли покровители?

Софка Иванова