Европейското първенство по лека атлетика за хора с увреждания в Гросето, Италия, донесе на България 3 златни, 6 сребърни и 4 бронзови медала. Блестящо се представиха спортистите от клуб „Даниела Тодорова” – Казанлък. Два златни медала завоюва състезателят на клуба Ружди Ружди, подготвян от треньора Радостин Тодоров. Ружди спечели първо място в тласкането на гюле, поставяйки нов световен рекорд в своята група с постижението си от 12,04 метра. Той стана европейски шампион и в хвърлянето на диск. В тази дисциплина Мустафа Юсеинов се класира на трето място с резултат 37,24 м и взе среброто в хвърлянето на копие с резултат 29,73 м.

Иванка Колева, която преди състезанието се подготвяше в Казанлък под ръководството на треньорката Светла Миткова, също спечели шампионска титла.


Състезателката Даниела Тодорова спечели бронзов медал в хвърлянето на копие в последния ден от Европейското първенство по лека атлетика за хора с увреждания в Гросето с постижението си от 18,80 метра.В тласкането на гюле Даниела Тодорова грабна бронз с резултат 6,90 м.


В хвърлянето на диск казанлъчанинът Дечко Овчаров спечели бронзовия медал. Атлетът ни изпрати уреда на 38,47 метра и с този резултат се нареди на почетното трето място в дисциплината.

В тласкането на гюле Георги Киряков, се класира седми с резултат 9,53 м.


В Европейското първенство в Гросето участваха общо 700 спортисти от над 40 държави. Това е последното сериозно състезание преди 15-те Летни параолимпийски игри, които ще се проведат от 7 до 18 септември в Бразилия. В тях се очаква да вземат участие 4350 атлети от 178 страни.