Александър Момчев на 12 години и Мариана Димитрова на 16 години, възпитаници на Школата по изобразително изкуство „Живопис”, към ОДК „Св. Ив. Рилски” в Казанлък с ръководител Галя Иванова, са отличени в Националния конкурс за детска рисунка „ПриказкиТе”. Александър спечели трето място, а Мариана е носител на специалната награда на Националния дворец на културата – София.

Темата, по която работиха малките художници тази година, е „Руски народни приказки”.

В конкурса участваха деца от България и български деца, които живеят извън пределите на страната. Целта е да се провокира желание у тях да се запознаят с богатия извор от приказни и детски книги, които носят много послания и поуки, но все по-малко се четат. Организатори на конкурса са МОН, РУО – Варна, Общински детски комплекс - Варна, Община Варна и Асоциацията на българите по света.


Мариана Димитрова спечели още една награда - второ място в Националния конкурс „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев”. Организатори са МОН и Националният дворец на децата – София. Целта на конкурса е децата на България да научат повече за сладкодумния разказвач Ангел Каралийчев и да навлязат в неговия вълшебен свят.

На снимката: Рисунка на Александър Момчев