Изложба на Галина Ушева откриват в музея на фотографията Във вторник, на 24-ти октомври от 17:30 часа в Музея на фотографията в Казанлък ще бъде открита изложба „Да откриеш свободата“ на Галина Ушева.
Първата изложба на Ушева е през 1978 г. През последните 40 години тя е автор на над 20 самостоятелни изложби в повечето големи български градове, както и в Германия, Франция, Гърция, Турция, Латвия и Португалия. Нейни творби участват в много национални и международни изложби от Солун до Мексико, и получават редица значими награди.
През 2000 г. Галина Ушева създава фондация „Мариграфия“, чиято цел е да промотира български фотографи. Фондацията организира два пленера по Южното Черноморие, в които участват над 20 фотографи от страната. Двата пленера са представени с каталози.
Последната самостоятелна изложба на Галина Ушева е в Бургас през 2022 г. и в Пловдив.
Освен собствената работа като фотограф - художник Галина Ушева е била член на журито на големи международни изложби и фестивали като Фотоваканция и фестивала „Черно и бяло“ в Порто, Португалия, бианале ФОДАР, снимка на годината на СANON, годишните изложби на НСФА „Янка Кюркчиева“ и награда на КОДАК-2001.
Галина Ушева е почетен член на фотографска академия „Янка Кюркчиева”.