Приказно коледно осветление и красива заря зарадваха жителите на най-младия град в община Казанлък – Крън. Мрежи от бели и златисти лампички, светещ лотос в същите цветове, гирлянди от падащи светлини бяха едновременно запалени, давайки началото на коледното тържество в града. Последва пъстроцветна заря, за която сякаш и времето отстъпи и спря проливния до момента дъжд. Това светлинно шоу, носещо настроение и радост на малки и големи, е дарение от Коалиция „Алтернативата на гражданите”. Събитието бе уважено от общинските съветници от Коалицията инж. Янко Запрянов, д-р Петя Папазова и юриста Иван Иванов.


Кметът на населеното място Тодор Малаков поздрави жителите на Крън, като пожела на всички здраве и щастливи празници. С програма от фолклорни изпълнения на деца и възрастни, театрални етюди от талантливи ученици от Крън, народни хора и коледарски наричания празникът продължи с веселие и много емоции. Въпреки усилването на дъжда, крънчани се хванаха на дълго хоро, сплотявайки се в своето радостно очакване на Коледа и Нова година.

Накрая дойде и добрият Дядо Коледа. Той зарадва децата на Крън с най-мечтаните от тях подаръци. От името на Кметството подарък получиха общинските съветници от „Алтернативата на гражданите” като благодарност за тяхното внимание и направените дарения за жителите на град Крън.