По време на церемонията на Деветите годишни награди на Фондация "Енчо Керязов" в Пловдив

За втори път Фондация „Енчо Керязов” на световноизвестния еквилибрист и владетел на баланса Енчо Керязов избра казанлъшкия талант Виктор Владков да бъде носител на Голямата награда в категория „Изкуство”. Връчването на Деветите годишни награди на Фондацията, които поради пандемията през 2020 година бяха отложени от 21 март за 4 юли, се състояха в Пловдив. На церемонията бяха отличени български деца с безспорни успехи в изкуството, науката, спорта, образованието.

Младият пианист от Казанлък Виктор Владков печели наградата на Фондация „Енчо Керязов” за втори път.

Виктор започва да свири на пиано на 4-годишна възраст. От 12 години е ученик в класа по пиано на клавирния педагог Елена Юлиянова към Школа по изкуствата „Емануил Манолов“ при НЧ „Искра - 1860“ в Казанлък. За това време постижението на Виктор са 80 първи и специални награди, 3 Grand Prix на национални и международни конкурси, като на някои е утвърден ежегоден фаворит. През последните 3 години е първи на конкурси в Лондон, Залцбург, Виена, Ню Йорк, Рим, Париж, Брюксел и София и е участвал в заключителните гала-концерти там. През 2019 г. повтори първенството си на клавирните конкурси в Лондон, Париж и Ню Йорк, като участва с успех в заключителния гала-концерт в Карнеги хол –Ню Йорк. Ежегодно участва в национални конкурси под егидата на Министерството на образованието и науката и Министерството на културата. Участва като солист на Софийската и Сливенската филхармония. Посещава майсторски класове при именити клавирни педагози у нас и в чужбина.

Виктор Владков е възпитаник на Математическа гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък. Момчето има разностранни интереси. В свободното си време слуша музика и чете книги, кара ски и тренира тенис на корт, а през лятото плува. На всички свои връстници казва: „Не спирайте да се трудите, не губете мотивация и винаги носете у себе си неугасващия огън, упоритостта и амбицията за покоряване на нови и по-високи върхове.”

Енчо Керязов

През 2017 година Виктор отново получи Голямата награда на фондация „Енчо Керязов” в категория "Изкуство". Носител е и на наградата на Фондация „Димитър Бербатов”. Чрез своите фондации двамата българи, извоювали с труда и постиженията си световна слава, подкрепят талантливите деца на нашата страна.