"Формулата на Тео" отива в Европарламента


Документалният филм за златния български учител по физика Теодосий Теодосиев- „Формулата на Тео“ ще има своята премиера и в Европейския парламент.
Това съобщи на Фейсбук страницата си режисьорът на лентата, казанлъчанинът Николай Василев.
Прожекцията на филма и срещата с автора и главния герой- учителят Теодосиий Теодосиев ще бъдат на 22 януари (сряда), в сградата на Европейския парламент от 18:30 ч. в зала JAN 6Q1.

Поканата към твореца и учителя за представяното на лентата в Европарламента е по инициатива и лична покана на евродепутата Андрей Ковачев.

сн: www.mediapool.bg


74 минутната лентата на режисьора Николай Василев разказва за последните 40 години, маркирани от присъствието на Теодосиев в живота на не един и двама талантливи и амбициозни ученици, пожънали успехи по цял свят, благодарение на усърдната работа и всеотдайност на учителя си.
Филмът обяснява това, което стана известно като “Формулата на Тео” - неговият личен метод за формиране на силов интелект.
”Формулата на Тео” не е изцяло възхвала на един единствен учител, а документално изследване на това, което прави даден човек не просто преподавател, а някой, който вдъхновява и предава ценности на младото поколение.
С филма си Василев се е опитал да обясни мисията, която трябва да стои зад всеки един учител, както и успехите на всеки един ученик, имал щастието да попадне в орбитата на всеотдаен ментор.


сн: Дарик
Премиерата на първата премиера на филма бе на 18 март миналата година в Дома на киното в София. Веднага след това лената бе показана и в Казанлък.
Оттогава до сега филмът на Николай Василев бе показан в почти цялата страна. Прожекции иимаше и в няколко големиевропейски столици и градове.