"Арсенал" АД - Генерален спонсор на Празника на розата '2024

В концерта на 31-ви май (петък) на гарата в Казанлък заедно с X-R@Y, участие ще вземат група „Уикеда“, както и различни състави от училище Антим I, включително мажоретен състав. Събитието започва в 15:30 и ще продължи до 19 ч. Железопътната гара, която ще бъде декорирана с „Рози от Казанлък“, картина на популярната художничката д-р Петя Илиева. След концерта на гарата от 20:30 ч., жителите и гостите ще могат да присъстват и на коронацията на Царица Роза на пл. „Севтополис“ на централния градски площад.

В същия ден на железопътната гара ще пристигнат цели 2 атракционни влака – един с маршрут Пловдив – Карлово - Казанлък и един с маршрут София – Карлово - Казанлък. Очаква се единият да бъде теглен от парен локомотив, а другият да бъде с вагоните от царския влак на Цар Борис III.
Вече е ясен графикът на специалния тематичен влак „По пътя на роза Дамасцена“: тръгва от СОФИЯ малко преди 11 ч. сутринта, ще пристигне на гара КЛИСУРА малко след 13 часа. Следващата му спирка ще бъде гара КАРЛОВО малко преди 15 часа и ще пристигне в Казанлък около 16:50 ч. На всяка от спирките влакът ще има около 1 час престой, в който местните жители ще могат да разгледат царските вагони, а за пътуващите е организирана специална програма.
Концертите на гарите са част от празниците на розата на Карлово и Казанлък и входът е свободен.
Проектът „Концерти на гарата“ е осъществен с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“. Официален партньор е Държавно предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура“.
Местни партньори са общините Карлово и Казанлък.