Дойде ред и на Енина

Кметът на село Енина Веселин Андреев спечели общинското кметско състезание за месец ноември. Кметовете на населените места се надпреварваха за вота на жителите в категорията „Населено място с най-ниска безработица – заетост на населението, ниска безработица“, соъбщават от Община Казанлък.

„Наградата е резултат от много години труд. По време на голямата безработица местните фирми не съкратиха нито един човек. Сега заедно решихме как да назначим всички енинци и да дадем работа и на хора от съседните села, дори и от Казанлък. Не остана човек без работа при нас. Разбира се, заслугата не е само лично моя, а на всички работодатели в района“, коментира кметът на населеното място Веселин Андреев. Почетната грамота бе връчена на победителя от кмета на общината Галина Стоянова.

Енина е едно от най-големите села не само в общината, но и в региона. Има около 2800 жители. Тази година на празника на селото - Петковден, бе официално открито ново кръгово кръстовище в центъра с монумент на Европейската общност. В Енина има няколко забележителности - Часовниковата кула, скулпурата на козарката Яна, уникалния Енински апостол, прототипа на Бай Ганьо, ресторант "Пъстървата".

За 2018 г. кметът и жителите на Енина си пожелават асфалтирани улици и да продължат с благоустройството на селото.

В последния месец на 2017-а интернет надпреварата за кметовете по места е в категорията „Привличане на инвестиции - добре развит малък бизнес, пряка работа с местния бизнес в населеното място“.