Детска градина „Буратино“ организира коледен базар за детското отделение в Казанлък

Коледен базар за закупуване на играчки за детското отделение на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ – Казанлък, организира арсеналската детска градина „Буратино“. За това съобщи нейният директор Гергана Палиева. Това е вторият базар, в който деца, учители, родители и арсеналци се включват, за да подкрепят благородна кауза. Миналата година базарът премина при изключителен интерес от страна на арсеналските работници, специалисти и служители. Със събраните тогава средства бяха закупени народни носии на децата от детска градина „Буратино“. За да се осъществи тази идея, към събраната от базара сума бяха прибавени и средства, дарени от фирмената организация на КНСБ и от ръководството на дружеството. Така възпитаниците на „Буратино“ вече имат нови народни носии, с които се пременят при различни празнични събития.

Тази година базарът също е с благотворителна цел. Изработените коледни сувенири от малките буратинчета, под вещото ръководство на техните учителки, от родители и талантливи арсеналци ще бъдат подредени във физкултурния салон на заводската градина, като на 20 декември точно на обяд ще бъде и самата разпродажба. Със събраните средства ще бъдат закупени играчки, подходящи за малките пациенти на детското отделение в общинската болница, за да бъде престоят им там по-приятен и забавен.

Всеки желаещ от „Арсенал“, родител или близък на дете в ДГ "Буратино" може да се включи в подкрепа на благородната кауза с коледен сувенир. Крайният срок за участие е 19 декември, като сувенирите се предоставят в административната част на ДГ „Буратино“. Самият базар ще се проведе на 20-и декември от 12.00 часа във физкултурния салон на детското заведение.