Децата в риск вече имат своя Стая

Три казанлъшки фирми са се отзовали на апела на Сдружение " Бъдеще за децата" и са подкрепили каузата за създаването на Сензорна стая към Центъра за обществена подкрепа в Казанлък. Това са "Кастамону", " "М+С Хидравлик" и "Индустриал паркс", съобщи Мария Гинева, председател на Сдружение "Бъдеще за децата".

Днес официално в сградата на Сдружението, на улица "Войнишка" №25 бе открита Сензорната стая, предназначена за деца със специфични потребности. Стойността на новата придобивка е за 5 200 лева.


В подкрепа на каузата, освен местни фирми, каузата е била подкрепа и от много граждани, както иот младоженците Десислава и Стоян Стоянови, които вместо цветя за сватбата си, са пожелали гостите да даряват за Сензорната стая, допълни Мария Гинева.
В Сензорната стая децата –аутисти и тези със специфични потребности ще могат да усвояват и развиват различни свои възприятия и двигателни и зрителни умения. 34 са децата, на възраст от 3 до 12 години, които посещават Центъра за обществена подкрепа в Казанлък и които ще се възползват от функциите на Сензорната стая.Според Мария Гинева, стаята, както и откритата вече Библиотека на играчките към Сдружение „ Бъдеще за децата“ в Казанлък, могат да се ползват свободно от деца и родители, които считат, че предоставените възможности ще се полезни за тяхното дете.
Една от целите на Сдружението и на Центъра за обществена подкрепа, който също се помещава в сградата, е подобни Библиотеки на играчките да бъдат създадени във всички населени места, където има деца в риск.