Финансовото състояние на двете общински здравни заведения МБАЛ „Д-р Хр. Стамболски” и на ДКЦ „Районна поликлиника” е много добро. Това каза заместник-кметът на Казанлък Ахмед Мехмед.За деветмесечието многопрофилната болница има над 150 000 лева счетоводна печалба, а поликлиниката над 100 000 лева. Това, според заместник-кметът се дължи не само на доброто управление от ръководствата на лечебните заведения, но и на подкрепата, която те получават от местната власт.
В болницата през тази година бе направена реконструкция на ковид-отделението, като общината е подкрепила финансово и екипите, работещи в него. Закупено е и ново оборудване. През есентта бяха дадени на болницата 40 000 лева за медикаменти и консумативи, с които да се обезпечат действията по евентуално нова епидемиологична вълна. 250 000 лева са приведени от местната хазна, за ремонтът на хирургическото отделение, който започна през октомври и трябва да завърши до края на годината. За добрите финансови резултати има принос и увеличаването на клиничните пътеки от 10 до 20 процента през пролетта. Заместник-кметът Ахмед Мехмед изрази опасенията си от застаряването на медицинския персонал, тъй като много от болничния екип са в пенсионна или предпенсионна възраст. Общината от години подкрепя специализантите в болницата, които в момента са девет лекари. Местната власт обмисля и действия, с които да ангажира казанлъчани, които изучават медицина, създавайки условия те да се върнат и да работят в родния си град.
Поликлиниката развива и разширява извършваните медицински услуги, закупена е и нова апаратура. С 17 на сто са завишени приходите от лечебните дейности, подписани са и нови постоянни договори с двама квалифицирани лекари. С финансовата подкрепа на общината в момента се изгражда товаро-пътнически асансьор, който ще бъде пуснат в експлоатация в началото на следващата година.