Българската Марлене Дитрих пораснала в ..Остра могила


Най- сините очи на българското кино, българската Марлене Дитрих и една от най-нашумелите актриси от новия български сериал „Скъпи наследници“ Койна Русева е прекарвала детските си лета в старозагорското село Остра могила. Това сподели самата тя по време на гостуването си в предаването 120 минути на btv.


Актрисата, емоционално провокирана от кадри на селото в днешния му вид и родната къща на баба й дядо й, разказа спомени от летата си и приятелската си компания, както и отизявите си в местното читалище „Пробуда“.Койна Русева е родена в Стара Загора, на 2-ри май. В рода си има изявени артисти, писатели, музиканти и творчески натури.

Завършва актьорско майсторство ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1993 г. в класа на проф. Крикор Азарян, с асистенти Елена Баева и Тодор Колев.
Играе на сцената на Младежкия театър. Отделно от това играе и в театър „Сълза и смях“, Театър 199, участва като актриса в забавно-развлекателното предаване „Аламинут“, излъчвано по bTV.
В новия бъларски тв сериал „Скъпи наследници“българската Марлене Дитрих е в ролята на Милица- разведена и амбициозна бизнесдама, която се завръща в родното си село заради голямото наследство, което баща й оставя на цялата фамилия.

Русева е и българският глас на мамута Ели, в дублажа на анимационната поредицата „Ледена епоха.
Актрисата е многодетна майка, има три деца.