Блестящ „Набуко”, космическа Мария Гулегина, великолепен Йонуц Паску, невероятен състав на Държавна опера-Стара Загора! Това е спектакълът на Операта на 8 юли вечерта. И упоритият дъжд смирено отстъпи пред великолепието, което се случи на стадион „Берое”.

Третото издание на „Опера на стадиона”, след „Аида” и „Кармен”, остави без дъх няколкохилядната публика, която въоръжена с чадъри, дъждобрани и якета зае скамейките, за стане свидетел на едно незабравимо преживяване. „Толкова години съм ходила по спектакли, толкова много съм слушала, но такъв глас като Мария Гулегина досега на живо не съм чула”, това бе краткият коментар на доайена в журналистиката, за която няма тайни в литературата и изкуството, казанлъчанката Донка Йотова.


Мегаспектакълът на операта „Набуко” от Джузепе Верди, в който участваха над 300 души, наистина стигна звездна величина. Не само с участието на „вокалното чудо”, наричана още „руското сопрано, в чиито вени тече кръвта на Верди”, Мария Гулегина в ролята на Абигайл и с прекрасния румънски баритон Йонуц Паску като Набуко, но и с невероятната режисура на Огнян Драганов, със сценографията на Тодор Демеров, с костюмите на Денис Иванов. Към всичко това задължително прибавяме изпълненията на солистите на Операта Ивайло Джуров, Петя Петрова, Ивайло Михайлов, Александър Марулев, Нина Димитрова, Ивайло Йовчев, оркестъра с диригент Ивайло Кринчев, хора с хормайстор Младен Станев. Поздравления за целия състав на Операта, пред чийто труд, амбиция, талант, професионализъм, организация дори природата отстъпи.Аплодисменти, Държавна опера – Стара Загора!