Безплатни прегледи за рак на гърдата за здравнонеосигурени


Регионалната здравна инспекция започва извършването на профилактични мамографски изследвания на здравнонеосигурени лица и такива със затруднен достъп до лечебни заведения в област Стара Загора. Изследванията ще се извършват по определен график, като в Казанлък това ще стане до 10 декември 2016 година.


Мамографските изследвания ще се провеждат от специалисти на Медицински център „Проф д-р Стоян Киркович” ЕООД - Стара Загора, с предоставена от Министерството на здравеопазването подвижна мамографска апаратура. Съдействие за важното за жените изследване оказва СНЦ „Свят без граници”. Изследването на млечните жлези – мамография, което се организира безплатно в града на розите, е подходящо за жени на възраст над 35 години, които в момента не са бременни и не кърмят.


В Казанлък мамографската апаратура ще бъде разположена в началото на месец декември в района на ДКЦ „Поликлиника”.


В Мъглиж и Раднево също започват профилактични прегледи, като изследванията там ще бъдат проведени до края на месец ноември.

Към момента от РЗИ не уточняват каква точно ще бъде процедурата по извършване на изследването. Сайтът zakazanlak.bg се ангажира да публикува точна и пълна информация, веднага след като това стане ясно.