Литературно-художествен музей „Чудомир“ не забравя казанлъчани, които и през горещия месец август остават в града. За всички тях, както и за гостите на Казанлък, музеят организира няколко културни събития, които будят оправдан интерес.

На 17 август от 18.00 часа гостува Галина Танева с три свои книги : „Нямата рече: Сърцето що дума, право е“, „Нямата рече: Кръвта вода не става“ и „Шепот от Сакар“. Галина Танева е от с. Устрем, но в момента живее в Англия. Заедно с книгите си авторката ще представи автентични обичаи от родния си край.

На 27 август от 11.00 часа в градината на музея е неделната изложба на Галина Тишева. Тя е казанлъчанка, инженер-конструктор, който съчетава техническата мисъл с артистично вдъхновение. Това е първата самостоятелна изложба живопис на Галина Тишева.

Същия ден, 27 август, но от 11.30 часа е матинето „Закуска на тревата“, в което участва популярната българска поп певица Мими Николова. Достолепната дама е изпълнителка на хитови песни от 70-те години на миналия век, едни от най-популярните сред които са „Замълчи, замълчи“, „Когато луната изплува“, „Калиакра“ и др. В репертоара си Мими Николова има над 300 песни от български и чужди композитори, записани в Българското национално радио и „Балкантон“. Записва и множество вокали и песни за български филми като „Любимец 13“, „Човекът в сянка“, „Бягство в Ропотамо“, „Здрачаване“, „Вятърът на пътешествията“ „Чудесната катастрофа“ и много други.