Ансамбъл "Арсенал" с 3 концерта в Казанлък
Три концерта за почитателите на българския фолклор и приятелите на Япония подготвя за приятели и почитатели ансамбъл „Арсенал“ –Казанлък.
Това съобщи Христо Стоянов, художествен ръководител на ансамбъла.

Концертите са на 20-ти октомври – събота, на 3-ти ноември – също събота и на 7-ми ноември – сряда. Те са от 19 часа, в ДК „Арсенал“ със свободен вход.
Третият концерт, на 7-ми ноември е специално посветен на 20-та годишнина от създаването на приятелските връзки между Казанлък и Япония чрез градовете Фукуяма, Мунаката и Фукуока.
Специално за тях в концертната програма ще се включат и двама японски инструменталисти, които пристигат в България за участие в поредицата прояви, посветени на 29-то издание на Дните на Япония в България, които традиционно се провеждат в началото на ноември.
За юбилейния японски концерт ще бъдат поканени всички с принос за създаването на японските връзки на Казанлък, поставили началото през 1998 година- бивш представители на местната власт, дипломати, бизнесмени, представители на НПО и културни структури.

Специално за събитието в Казанлък ще гостува и посланикът на Япония в България- Н.Пр. Масато Ватанебе и неговото семейство.