Арсеналци са сред най-активните дарители в благотворителни кампании в Казанлък

За девета поредна година Сдружение „Бъдеще за децата” ще проведе своята празнична кампания, наречена „Акция Дядо Коледа”. Инициативата ще стартира в началото на месец декември и по традиция събира хората с с добри сърца, които откликват на детските желания за коледни подаръци. Също традиционно, „Арсенал” е един от основните участници в кампанията. И тази година движеща сила на благотворителната инициатива в дружеството е Мира Енева от Завод 1.

За Коледа '2022 елхи, украсени с писмата на казанлъшките деца, разказващи своята история и споделящи своите мечти за дар от Дядо Коледа, ще бъдат поставени само в Центъра за социална подкрепа в Казанлък – сградата на бившата Община 2 на ул. „Войнишка” 25, и в „Арсенал”. Мястото в дружеството и телефон за контакт с организатора тук, ще бъдат допълнително обявени със старта на самата кампания. Това, което прави впечатление в предишните издания на благородната инициатива, е, че арсеналци са изключително активни и представляват голяма част от дарителите в „Акция Дядо Коледа”.

Още две казанлъшки сдружения стартират свои коледни инициативи. Това са „Младежки център за развитие (МЦР) - Взаимопомощ“ и „Юнайтед Авангард Артист“, съвместно с Общинска библиотека „Искра“. Те организират две коледни събития - „Кутия, пълна с щастие” и „Помощник на Дядо Коледа“. Първата инициатива е насочена към възрастните хора от Дом за стари хора 3 в Казанлък. Събират се кутии с малки подаръци за възрастните хора. Всеки може да дари такава кутия, като в нея може да постави козметични продукти, сладкиши или соленки, пакетчета за топли напитки, книги, списания, вестници, но не бева да съдържат алкохол, лекарства и употребявани вещи. Инициативата „Помощник на Дядо Коледа“ се организира за втора поредна година от двете сдружения. Тя е насочена към деца в неравностойно положение. Всеки желаещ да се включи може да дари една или две играчки, които да бъдат за всякаква възраст и да са в добро състояние. Играчките за децата и кутиите за възрастните хора могат да бъдат оставени в Общинска библиотека „Искра“ от 12 до 16 декември.