Още 5 населени места в Община Казанлък, избирателите предпочетоха кметовете да са на ГЕРБ. Това са с. Шейново, с. Кънчево, с. Средногорово, гр. Крън, с. Ясеново. В с. Черганово и в с. Горно Черковище кметовете подкрепени от ПП ГЕРБ също печелят кметският мандат. В 80% от населените места в община Казанлък ГЕРБ спечели кметските избори, като още на първи тур получи доверието на жителите нa 7 от големите села.

Резултатите от изборите показаха, че жителите на с. Шейново дълги години са чакали подходящата кандидатура в лицето на кандидата от ГЕРБ Данчо Данов. Младият мъж се изправи срещу кандидатурата на Мирослава Кирова от БСП и спечели убедително с 62,53% или 449 гласа. До сега три поредни мандата кмет на казанлъшкото село Шейново бе Николай Терзиев, който тази година загуби, както изборите за кмет на Община Казанлък, така и тези в селото, посредством партийната кандидатура на БСП в лицето на Мирослава Кирова.

Освен в с. Шейново, ГЕРБ спечели балотажа и в с. Кънчево, където кандидатът за кмет втори мандат Петър Петков получи доверието на 54,16% от избирателите срещу кандидата на БСП Димитър Нов.

За първи път тази година жителите на с. Средногорово имаха правото да избират кмет, след като няколко мандата поред имаха кметски наместник. Срещу него тази година се изправи кандидатът на ГЕРБ Илиян Илиев, който спечели изборите с 51,02% или 75 гласа.

Щастливи от избора си на балотажа бяха и жителите на град Крън, където с близо 300 гласа разлика спечели третия си мандат кандидатът на ГЕРБ Теменужка Люцканова. Тя се изправи срещу независимата кандидатура на Али Качан и получи доверието на 59,26% от крънчани или 899 гласа.

С три гласа повече от опонента си получи и Пламен Вълев, също издигнат от ГЕРБ – Казанлък, за кмет първи мандат на с. Ясеново. Той спечели изборите с 50,33% или 230 гласа. За опонента му Румелия Николова гласуваха 49,67% от ясеновци. Младият Пламен Вълев поема селото след двата мандата на Христо Христов (ГЕРБ).

Убедителна се оказа победата и на подкрепения от ГЕРБ кандидат за кмет на с. Черганово Нивелин Неделчев, който се изправи срещу Светла Трифонова, и получи доверието на 56,92% от жителите на селото или 292 гласа.

На балотажите ГЕРБ – Казанлък подкрепи досегашния кмет на с. Горно Черковище Антон Антонов, който спечели изборите с 53,55% или 332 гласа пред опонента си от БСП Продан Бюйлеков.

На първи тур от местните избори ГЕРБ спечели убедително в:
- с. Бузовград - Михаил Янушев (66,33%) – трети мандат
- с. Горно Изворово - Надежда Пенчева (62,76%) – втори мандат
- с. Енина - Веселин Андреев (61,51%) – втори мандат
- с. Копринка - Стойчо Василев (76,36%) – осми мандат
- с. Розово - Теодора Георгиева (53,88%) – втори мандат
- с. Ръжена - Апостол Терзиев (100%) – трети мандат
- с. Хаджидимитрово - Боян Атанасов (72,71%) – трети мандат

На първи тур изборите за кмет на гр. Шипка бяха спечели от Василка Панайотова, която е редовен дългогодишен член на ГЕРБ – Казанлък.

ГЕРБ подкрепи кандидатите за кметове на с. Долно Изворово - Ферид Бекиров и с. Голямо Дряново – Петьо Апостолов, който спечелиха кметските избори още на първи тур.

През 2011 г. ГЕРБ спечели изборите в 9 от общо 19-те населени места в Община Казанлък. Четири години по-късно жителите на общината дадоха по-висока оценка за свършеното през годините и гласуваха доверие на кандидатите за кметове от ГЕРБ и подкрепените от партията в общо 16 населени места.

Пресцентър ГЕРБ - Казанлък