44 шофьори предадени на съд за употреба на алкохол Прокурорите от Районна прокуратура-Казанлък са ръководили разследването по 156 бързи и незабавни производства за периода от началото на януари до края на юни 2017 г. От тези производства, 86 са били внесени за разглеждане в съда, като 84 лица са били осъдени и присъдите са им влезли в сила.

Най-често предавани на съд са обвиняеми за шофиране след употреба на алкохол - 44 лица, както и неправоспособни водачи в срока на наложено административно наказание и за незаконно държане на наркотични вещества. За разлика от предходно шестмесечие на 2016 г., броят на бързите производства е нараснал с близо 42 %. Броят на внесените актове в съда също бележи ръст с 30%, както и броят на осъдените лица - с 38%.

За един ден Районна прокуратура-Казанлък приключи незабавно производство и внесе споразумение в Районния съд в града спрямо Мирослав А., на 40 г., управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, като преди е бил осъждан за същото деяние. На 7.03.2017 г. в гр. Казанлък Мирослав А. управлявал лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“. Той е бил спрян за проверка от служители на МВР, като му е бил извършен тест с техническо средство „Алкотест Дрегер“, който отчел концентрация на алкохол в кръвта 2,16 промила. Мирослав А. е бил осъден от Районен съд-Казанлък на шест месеца „лишаване от свобода” при първоначален „общ“ режим и на лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 8 месеца. Мирослав А. има и влязла в сила присъда от ноември 2016 г., на Районен съд-Казанлък, за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред - престъпление по чл.343б, ал.2, вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.

Районна прокуратура-Казанлък приключи за един ден и бързо производство срещу Галин С. на 42 г., за това, че на 2.03.2017 г. в град Казанлък съзнателно се е ползвал пред полицейски инспектор – служител на РУ на МВР- Казанлък, от неистински официален документ – Свидетелство за управление на моторно превозно средство – гръцки образец. На Галин С. е било наложено наказание от три месеца „лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок.

При бързите производства законовият срок за разследване на делото е седем дни от извършване на престъплението, а при незабавните – три дни.