42 души предадени на съд от Прокуратурата в Казанлък

През месец март 2019 г. прокурорите от Районна прокуратура – Казанлък, са решили по същество и са внесли за разглеждане в съда 42 прокурорски акта срещу 42 лица, информира пресцентърът на Апелативна прокуратура-Пловдив.

В Районен съд – Казанлък, са били внесени актовете за извършени престъпления от различен характер. Почти половината от тях – 22 на брой, са за общоопасни престъпления, в които влизат пътнотранспортни произшествия, управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол или наркотични вещества, управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство, управление на МПС с регистрационни табели за друго превозно средство или на нерегистрирано МПС, държане на наркотични вещества.

Петима души са обвинени в престъпления против личността - за причинени телесни повреди, закани и изнасилване. Казанлъшките прокурори са предали на съда две лица за престъпления против брака и семейството, които се отнасят за неплатена издръжка и съжителство с непълнолетно лице. 5 прокурорски акта има за кражби, измама и длъжностно присвояване, и 3 акта за притежание и разпространение на акцизни стоки без бандерол и незаконен добив на дървен материал. Един човек е предаден на съда за престъпление против дейността на държавни органи, обществени организации и лица, изпълняващи публични функции. Последното касае осуетяване по какъвто и да е начин изпълнението на съдебно решение или неизпълнението на заповед за защита от домашното насилие или европейска заповед за защита.

През месец март 2019 г. са осъдени 36 лица с влязъл в сила съдебен акт, съобщават от Апелативна прокуратура-Пловдив