37-годишен казанлъчанин без книжка и с алкохол катастрофира, пука далак
На 14 януари 2017 г., около 05.20 ч., в гр. Казанлък, по бул."Александър Батенберг", в посока изток, се е движил л.а."Опел", собственост и управляван от Ж. П., на 37 г., от Казанлък, лишен от управление на МПС със съдебен акт. В района на бензиностанция „OMV” автомобилът излиза от пътното платно в дясно по посока на движението и се удря в стълб за улично осветление и в тръба на пътен знак.

При настъпилото ПТП возещият се в автомобила на предна дясна седалка 40-годишен мъж е получил фрактура на две кости на дясната китка. Настанен е за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота.

Водачът e тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 1,55 промила алкохол в издишания въздух. Същият е отказал медицински преглед на място, но по-късно е заявил, че има болки в коремната област и е откаран за преглед във ФСМП - Казанлък, където е установено, че има спукан далак. Настанен е за лечение в МБАЛ - Казанлък, с опасност за живота. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство.