134 са актуалните свободни работни места, обявени от Бюрото по труда в Казанлък. Сред тях най-много са офертите за специалисти със средно образование – 85, 23 са предложенията за висшистите, а 24 за кандидатите с основно образование.
При висшистите се търсят двама специалисти по логистика, двама началници в производството, двама инспектори по качеството (за електрически продукти), двама химици-технолози и биолог/специалист по микробиология. В образованието има обяви за шестима учители, двама психолози и двама логопеди. В здравеопазването има обявени четири позиции за медицински сестри.
За кандидатите със средно образование най-много предложения има за електромонтьори, заварчици, машинни оператори, шлосеро-монтьори, специалисти по техническа поддръжка на машинно оборудване, химически лаборанти и други. В сферата на услугите се търсят продавачи, бармани, крупиета, охранители, работници на бензиностанция, санитари, хигиенисти и други.
За хората с основно образование най-много са обявите за оператори в производството на автомобилни компоненти, шпакловчици и дърворезачи.