Нинова пое с колело и дружина към Шипка

Лидерът на БСП Корнелия Нинова награди победителите от велопохода за купа „Бузлуджа -2017“. Проявата е част от националните мероприятия, посветени на 126 годишнина от основаването на Социалистическата партия в България.
Състезателите бяха разделени на 6 категории, като отличия взеха:
Юноши младша възраст Иво Тофтев, Златин Вълчев, Антон Иванов
Юноши старша възраст – Мартин Папанов, Йоан Колев
Трета възраст – „Мъже елит“ – Алекасндър Алексиев, Михаил Михайлов, Теодор Русев
Мастърс от 30 до 40 г. – Стефан Кушлев, Красен Киров, Петър Дашев
Мастърс от 40 до 55 г.- Веселин Мичев, Огнян Стефанов, Валерий Атанасов
Мастърс от 55 г. – Манол Вранчев, Йордан Йорданов, Никола Демирев
Председателят на БСП Корнелия Нинова, заедно с ръководството на левицата и нейни членове, поднесоха и венци на паметника на връх Шипка.
В късния следобед пред хотел „Шампион“ в Казанлък лично лидерката на БСП поведе колоната от над 80 колездачи от цялата страна, които се включиха във велопохода „Бузлуджа 2017“.В надпреварата участваха както професионални състезатели, така и аматьори. Сред участниците бе и домакинът на велопохода 6-кратният Републикански шампион по колоездене и участник на Олимпиадата в Лондон Данаил Петров.
Непосредствено преди старта Ниннова получи специална червена шапка от представители на Габрово, срещна се и с най- изявените параолимпийци от Казанлък: Спор тист № 1 на Казанлък за изминалата година Ружди Ружди и лекоатлетите Даниела Тодорова и Дечко Овчарово, както и с треньора на нацианалните ни параолимпийци Радостин Тодоров.
Необходимостта от държавна подкрепа и законодателство по отношение на параолимпийците ни е бил акцентът в разговора между лидера на БСП Корнелия Нинова и депутатите на Левицата от област Стара Загора с параолимпийците ни.
Утре на Историческа поляна, под връх Бузлуджа, Левицата отбелязва 126 година от основаването на Социалистическа партия в България.
Началото на националния митинг- събор е от 11 часа.