Информационна табела за Емануил Манолов бе открита на "Тюлбето"

В Международния ден на музиката, поезията и възрастните хора бе реализирана една благородна идея, инициатори на която са дамите от Клуба на жените туристки „Орлица“ към Туристическо дружество "Орлово гнездо" - Казанлък. Открита бе информационна табела за дейността на именития български композитор Емануил Манолов, голяма част от жизнения и творчески път на когото е преминала в града на розите. Табелата е разположена в парк "Тюлбето", до паметника на композитора.

През 2011 г. жените от клуба се включват в Европейската програма „Осинови паметник“ и оттогава грижата за паметника на композитора става тяхна основна и най-отговорна задача. Идеята им среща разбиране и подкрепа както от общинското ръководство, така и от казанлъшката общественост. За кратко време те успяват не само да набавят средства, но получават и безвъзмездна подкрепа. Така паметникът, гробът и парковото пространство около тях изглеждат чисти, красиви и поддържани. Христина Банова от името на осиновителките изрази благодарност към всички, станали съпричастни на идеята им, присъединили се и помогнали за осъществяването ѝ.

Още една идея са подели казанлъшките "орлици" и се надяват да я реализират с помощта на музикални дейци, научни работници и преподаватели от Музикалната академия в Пловдив – да издирят наследниците на композитора Емануил Манолов.


На откриването присъстваха представители на общинското ръководство, на културни институти в общината и съмишленици. Поздравления бяха поднесени от Вокална група „Севтополис“ към НЧ „Искра“, млади изпълнители на класическа китара и вокал и ВГТП „Ехо“ към ТД Орлово гнездо“.