Арсеналци в основата на благотворителна акция за децата на Богдан
Отново арсеналци са в основата за организиране на благотворителна акция за децата в наводненото карловско село Богдан. След коледната кампания, която премина успешно и много емоционално, този път инициативата е посветена на 1 юни – Деня на детето. В Завод 3 на "Арсенал" АД се проведе инициатива за събиране на средства за закупуване на подаръци за децата от пострадалото село. Основни двигатели са Мая Иванова, ОТК в Завод 0/730, и синдикалният председател на КНСБ на Завод 3 Станка Костова. Синдикалният съвет на КНСБ в „Арсенал” подкрепи благородната инициатива и дари 500 лева за децата на село Богдан. В добротворството отново се включиха активисти от Павел баня, начело с очарователната Милена Иванова. Този път към тях се присъединиха доброволци от „Гората.бг" и сдружение „Капачки за бъдеще”- Стара Загора.

На 10 юни 2023 година всички те ще посетят село Богдан, носейки своите изненади за децата на населеното място. А основният двигател на инициативата Мая Иванова призова: „Скъпи приятели, организираме посещение в с. Богдан на 10.06.2023 г. по случай Деня на детето и Празника на розата. Ако някой иска да ни помогне, събираме здрави, чисти и изпрани дрехи, обувки, якета, играчки, подаръчета и раници. Може да ни подкрепите и с лакомства, сладки или други пакетирани и в срок на годност храни”. След консултация с кмета и секретаря на селото са уточнени броят и възрастта на децата, които имат нужда от подпомагане. Това 7 момичета и 7 момчета на възраст от 0 до 5 години, 12 момичета и 10 момчета на възраст от 5 до 10 години, 18 момичета и 18 момчета на възраст от 10 до 18 години. Могат да се предоставят здрави, чисти, изпрани дрехи и обувки и за възрастни хора.

Сборният пункт е на 10 юни от 10.00 до 12.00 часа на паркинга на „Кауфланд” в град Казанлък. Всеки желаещ може да тръгне заедно с организаторите в 12.00 часа или да отиде на площада пред Кметството в с. Богдан в 13.30 часа.