В Крън стартираха строителните дейности по изпълнението на проект “Изграждане на ВиК инфраструктура за територията на град Крън, I етап на строителство, III подетап”. За разяснения на предстоящите работи кметът на град Крън Пламен Георгиев свика миналата вечер среща на жителите, в която участваха кметът Галина Стоянова, представители на нейния екип и фирмата-изпълнител. По време на срещата стана ясно, че се работи от изток на запад, поетапно. Този етап на проекта включва улиците: „Орешак“, „Работническа“, „Начо Минев“, „Комуна“, до кръстовището с „Елтимир“, „Елтимир“, на изток до магазин „Габи“, „Полковник Крог“, ул.“Цвятко Радойнов“, на изток от магазин „Габи“, „Комсомолска“, на изток от кръстовището с „Работническа“, „Иван Димитров“, „Петко Маналов“, „Тинтява“, „Нарцис“, „Кокиче“, „Теменуга“, „Роза“, „Еделвайс“ и „Зора“. На всички въпроси на местните жители бяха дадени подробни отговори и разяснения.
От фирмата-изпълнител увериха, че след възстановяване на изградените участъци пътната настилка ще бъде възстановена, като има възможност за асфалтиране и на непредвидени участъци. Бе обърнато внимание, че движението ще бъде спирано на местата, на които се работи. Собствениците на имоти бяха призовани да се въздържат от каквито и да било дейности по изградените обекти до пълното им приемане от нарочна комисия, за да се избегнат проблеми и усложнения.
Строителството включва дейности, които са допълнение към вече извършените строително-монтажни дейности от предходните два подетапа за осигуряване на ВиК инфраструктура на територията на град Крън. Стойността на проектното предложение е три милиона 398 хиляди и 583 лева. Финансирането идва от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), което с решение на Министерския съвет от 30 септември миналата година одобри списък с инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления за целево финансиране. Договорът за финансиране бе подписан от Кмета Галина Стоянова на 27 декември 2022 г.
В Крън благодарение на дългогодишните усилия на общинското ръководство, за последните три години и половина инвестицията, заедно с инфраструктурни подобрения в града е общо в размер на шест милиона лева.
Подмяна на канализацията в Крън е раздробен на подетапи и всяка година Община Казанлък кандидатства по следващ етап: „Общата стойност на проекта е 19 милиона лева и няма как да очакваме държавата да осигури такава сума за финансиране наведнъж" - поясни кметът Галина Стоянова.