Родолюбиви българчета стягат рецитал и хайдушки дрехи
Конкурс-рецитал „ С обич към България” организират Община Казанлък и Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа” по повод 140 години от Освобождението на България. Конкурсът е част от национално поетично състезание, което се провежда под патронажа на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той е насочен към деца и подрастващи, които не само че ще рецитират избрана от тях патриотична творба, но и трябва да бъдат облечени в съответната униформа – хайдушка, четническа, опълченска или друга, свързана със събитието в литературната творба.

Изпълнителят с най-сполучливия артистичен костюм ще получи специална награда.

Децата могат да участват с предоставен запис на своето изпълнение или като рецитират на живо пред жури.

Всички родолюбиви българчета, включили се в това патриотично начинание, ще бъдат поощрени с награди, отделно от това ще бъдат специално отличени спечелилите първите три места.

В надпреварата „С обич към България“ за най-добър рецитатор участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи: до 10 години и над тази възраст.

Победителят в конкурса ще рецитира на официалната церемония по случай Освобождението на България на връх Шипка, на която тази година домакин е Община Казанлък, съобщава общинският пресцентър.

Крайният срок за изпращане на заявка за участие е 21-ви февруари 2018 г.

Представянето на заявените изпълнения на живо или на запис ще бъде на 24-ти февруари, събота от 10,00 ч. до 16,00 ч. в Информационния център на ул.“Искра“ № 4.

Повече за условията на конкурса можете да прочетете на официалната интернет страница на Община Казанлък: https://www.kazanlak.bg/page-7825.html