Кампанията „Да почистим Казанлък“, която се проведе през изминалите почивни дни, получи широк отзвук сред жителите на Казанлък и в резултат бяха изхвърлени седем пъти повече боклук, в сравнение с миналата година - рекордните 137 490 кг. ненужни вещи.
Организирано, служителите на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ са приели и извозили:
- Едрогабаритни и битови отпадъци – 126 680 кг.
- Електрически уреди – 2 880 кг. (извозени от фирма “ДК СОФТ ТРЕЙД“)
- Дрехи – 1 030 кг.
- Строителни материали – 6 900 кг.

На седем пункта в града казанлъчани имаха възможност да се освободят от ненужно електрооборудване, мебели, дрехи и други непотребни вещи... На други осем места в града бяха разположени специални контейнери за дрехи...
Гражданите активно се възползваха от възможността да поискат извозване на ненужни вещи от дома и в рамките на двата дни са посетени над 30 адреса, сред заявките има и такива на възрастни и самотни хора.
Дванадесет души са се възползвали от депонирането на строителен отпадък на депото в местност „Каракос“ – общо 6 900 кг.
Масово казанлъчани са се освобождавали от едрогабаритни вещи /дивани, маси, легла, гардероби и др./ - общо 8 260 кг., които са извозени до Претоварната станция. Допълнително, от граждани до там са транспортирани още 3 780 т. битов отпадък.
Участие в кампанията взеха и служители на Общинското предприятие по чистота, които организирано почистваха битови отпадъци в местността „Старите лозя“. От двата района - северно от бл.45 и бл. 46 в жк.“Изток“ е извозен събран битов отпадък общо 12 520 кг.
Благодарим и на другите партньори на Община Казанлък и Общинско предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ в събирането на отпадъците: фирмите „Елтехресурс“ АД – София, „Комуналефект сервиз“ ЕООД - Русе, с които работим целогодишно. „Елтехресусрс“ АД управлява изкупуването на електрически и електронни уреди, излезли от употреба битова електроника – телевизори, радиоапарати, компютри и др. Заявката става с обаждане на телефон 080014100 и изпращане на мобилна група на адрес.
Едрогабаритните твърди битови отпадъци (стари мебели) и излезли от употреба битови електроуреди (печки, хладилници, перални и др.) през цялата година приема на Претоварна станция „Комуналефект сервиз“ ЕООД, написаха от местната администрация.
Казанлъчни целогодишно могат самостоятелно да разчистват своите едрогабаритни отпадъци като ги извозват до Претоварната станция, до старото сметище на града, която работи и в събота до обед.
През цялата година на тел. 0431 63 880 жителите на Казанлък могат да поръчват на Общинското предприятие по чистота контейнер за едри строителни отпадъци и старо домакинско обзавеждане, като заявки се приемат от понеделник до петък, от 08,00ч. до 17,00ч.
Община Казанлък благодари на всички, които се включиха в кампанията „Да почистим Казанлък“, за да посрещнем пролетта в по-чисто пространство!