В празничния съботен ден на 4 юни от 10 часа до 15:30 часа за преминаване на състезанието по колоездене за Купата на Община Казанлък се въвежда временна забрана за обществено ползване на част от бул.„Розова долина“, в участъка от кръстовището с бул.„23-ти Пехотен Шипченски Полк“ до кръстовището с ул.„Бачо Киро“. Този участък да бъде затворен за движение, спиране и паркиране на пътни превозни средства.
Въвежда се временен режим на движение на МПС по обходните улици: бул.„Княз Александър Батенберг“ на изток и ул.„Христо Ботев“ на юг и север към съществуващата улична мрежа в град Казанлък.
Забрана за обществено ползване ще има и на ул.„Пейо Яворов“, в участъка от кръстовището с бул.„Розова долина“ до паркинга зад Универмага. Този участък да бъде затворен за движение, спиране и паркиране на пътни превозни средства.
Въвежда се временен режим на движение на МПС по обходните улици: бул.„Княз Александър Батенберг“, ул.„Хаджи Димитър“ към съществуващата улична мрежа в Казанлък.
Във връзка с провеждането на кулминационния ритуал „Розобер“ в неделния ден на 5 юни, част от Празник на розата 2022 г., организиран от Община Казанлък, се въвежда временно ограничение за транзитно преминаващи МПС, включително спиране на движението по път I – 5 / Е – 85 в участъка Шипка – Казанлък в двете посоки, за времето от 8 часа до 11 часа.
Транзитният транспортен поток в двете посоки ще бъде пренасочван през третокласен път III-5601 Шипка – Дунавци и първокласен път I-6 Дунавци – Казанлък.
За осъществяването на посочената временна организация на движението, ще бъде поставена съответната сигнализация по пътните кръстовища, при спазване изискванията на Закона за движение по пътищата и Правилника за приложението му.
Създадената по този начин организация на движението, ще бъде осъществена под контрола на сектор „Пътна Полиция-КАТ” при ОД на МВР – Стара Загора.
Движението в района ще бъде възстановено не по-късно от 11:30 часа в неделя преди обяд.
Също в празничния неделен ден на 5 юни, от 6:30 до 14:30 часа за провеждане на празничното шествие „Усмивки и цветя“, ще бъдат затворени за движение на МПС-та централните булеварди „23-ти Пехотен Шипченски Полк “ и бул.„Княз Александър Батенберг” в Казанлък, както следва: от кръстовището на бул.„23-ти Пехотен Шипченски Полк“ и ул.„Александър С. Пушкин“ (Абаята) до кръстовището на бул.„Княз Александър Батенберг” и бул.„ Никола Петков” (до Лидл).
Въвежда се временен режим на движение на МПС-та по обходните улици: ул.„Александър Пушкин “ на север и на юг и бул.“23-ти Пехотен Шипченски Полк“ на запад към съществуващата улична мрежа в град Казанлък.
Затворен за движение на МПС-та ще бъде бул.„Розова долина“: на север от кръговото движение на ул.„Бачо Киро“ до кръстовището на бул.„23-ти Пехотен Шипченски Полк“.
Ограничения за автомобилите ще има и на ул. „Пейо Яворов“: от кръстовището на ул.“Пейо Яворов и бул.“Розова долина“ след паркинг зад Универмаг - посока изток.
Въвежда се временен режим на движение на МПС-та по обходните улици: по кръговото движение на ул.„Бачо Киро“ и бул.„Розова долина“ към съществуващата улична мрежа в Казанлък.