Пощенска марка и илюстрован плик със стандартен знак „Фестивал на розата в Казанлък" са заложени в тематичния план за издаване на пощенски марки, пощенски продукти и специални пощенски печати на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията през 2017 година. Изработването на художествения вариант на марката, свързана със 114-ия Празник на розата в Казанлък, вероятно ще започне през месец март, след като се произнесе Експертният съвет. Валидирането на новата пощенска марка е насрочено за началото на месец юни 2017-а.


Това ще бъде втората пощенска марка, която тръгва от града на розите за по-малко от една година. Преди три месеца, на 7 октомври, тук официално бе пусната в употреба новата пощенска марка в блок и специален печат на тема „100 години от създаване на „Велик е нашият войник“ – химн на Българската армия“. Събитието бе по случай празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада и 100 години от създаването на химна на Българската армия – бойния марш „Велик е нашият войник“.


Първият притежател на новата пощенска марка стана изпълнителният директор на „Арсенал“ АД Николай Ибушев, който я получи веднага след валидирането й като подарък от кмета Галина Стоянова по случай фирмения празник на дружеството.