Навръх Кръстовден и в деня на професионалния празник на пожарникарите кметът на община Казанлък Галина Стоянова събра на курбан за здраве и благоденствие над 100 представители на местната власт, на горските стопанства, военни, огнеборци, бизнесмени, участвали с жива сила и техника в гасенето на пожарите край Казанлък. „От името на нашите съграждани и лично от мое име поднасям дълбока благодарност за проявената от вас безусловната отдаденост и изключителна отговорност при гасенето на опасните пожари през лятото на тази година, които нанесоха големи материални щети, но благодарение на всички вас бяха спасени човешки животи“, казва кметът в благодарствените адреси, които връчи. Тя благодари и на откликналите за справяне с наводненията в карловските села и изрази дълбока признателност за човешкия пример и кураж, за демонстрираната съпричастност“.

Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан освети курбана, даден за здраве и благополучие. „Ако имаме вяра - означава, че всичко ще бъде наред. Ако имаме любов – тогава омразата вече не съществува. Ако имаме надежда – скръбта ще изчезне. И остава единствено вярата“, посочи митрополит Киприан.

Музикален поздрав към гостите поднесоха възпитаниците на школата по поп пеене „Орфей“ към Народно читалище „Възродена искра - 2000“ с вокален педагог Мариана Мъгева.