Кметът Галина Стоянова с голямата награда в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции”


Кметът на община Казанлък Галина Стоянова получи голямата награда в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции” в онлайн конкурса „Кмет на годината – мандат 2015-2019“, организиран от Портала на българските общини kmeta.bg. В този конкурс можеха да гласуват по интернет гражданите на всяка община у нас.

Община Казанлък бе отличена със златото в категорията за туризъм, култура, фестивали и традиции в раздел „Голяма община“. Пoмoриe и Дeвин са другите две общини, които получават приза, но в разделите съответно за Средна и Малка община.

През годините Галина Стоянова е печелила 3 пъти отличия в конкурса „Кмет на годината“. Тази година тя за пореден път тя получава доверието на казанлъчани за мандат 2015-2019 година.

В националния онлайн вот за престижната награда участваха кметовете на 265 общини в България. Тази година бе оценявана работата на кметовете и екипите им в 9 категории за целия мандат 2015 – 2019 г. - кмет на годината; кмет на гражданите; градска среда; транспорт; туризъм, култура, фестивали и традиции; образование, спорт и младежки политики; инвестиции и работни места; социална община; Smart City.

Монтана, Горна Оряховица и Сливница са носителите на голямата награда "Кмет на годината" за четиригодишния мандат, съответно за голяма, средна и малка община. Общините Велико Търново, Смолян и Долна баня получиха отличието в категоргията за образование, спорт и младежки политики. Кмeтoвeтe нa Врaцa, Eлин Пeлин, Кocтинбрoд и Чeлoпeч взeхa първитe мecтa в кaтeгoриятa "Инвecтиции и рaбoтни мecтa". София и Перник са отличниците в транспорта. Градоначалниците на Варна, Дупница и Девня взеха първите места в категорията „Градска среда“.

Кмет на гражданите в онлайн гласуването стана кметът на община Стара Загора Живко Тодоров.

Церемонията по награждаването на отличените кметове се проведе на 18 сепетмври вечерта в София с участието на ресорни министри от кабинета.