Навръх празничния Ден на народните будители кметът на Община Казанлък Галина Стоянова отличи седем изявени личности, допринесли със своята дейност за културния и обществения живот на града: „Удостоявам част от хората, които са заслужили наистина на този ден да получат своята грамота, благодарност и отличие за дългогодишните усилия Казанлък да бъде културна столица на България.“, заяви Галина Стоянова.
За принос в образованието и обществения живот на Казанлък бе отличена дългогодишният преподавател и общественик Янка Найденова. За десетките години в занаятчийството и опазване на традициите почетна грамота получи на Петър Байков, Румен Петков за дългите години, посветени на живописта, акварела и графиката, с които прославя родния си град. Ганка Стойчева получи признание за дейността си като краевед и общественик. За приноса за славата на Казанлък като люлка на лютиерското изкуство грамота получи Андриан Андреев, известен като Майсторът от Кремона. Нели Шабанова от Общински театър „Любомир Кабакчиев“ получи благодарности от Кмета на Казанлък за работата си в казанлъшкия театър, а Стефан Саранеделчев - за разностранните обществени занимания във времето, свързани с патриотични идеи и инициативи.
„Дни като 24 май и 1 ноември са изключение от официалния празничен календар, защото те са духовните дни на България. Затова зная, че на тази среща днес изключително силно туптят сърцата на всички Ви, но най-силно усещам това на Гълъбина Михайлова, на Лилия Димитрова, на д-р Косьо Зарев – доайени на културния живот в Казанлък и гости на празника.“, посочи кметът. Тя пожела на съвременните будители здраве, успехи и много нови цели и обеща своята подкрепа.