Работна среща за честване на 130 години от създаването на 23-ти Пехотен Шипченски полк се проведе в Община Казанлък. Тя набеляза мерки за планиране, организиране, подготовка и провеждане на знаменателната годишнина от сформирането на легендарния полк, който заради храбростта на неговите воини е наричан още лудият полк.

Честването ще премине под патронажа на кмета на община Казанлък Галина Стоянова, която е почетен член на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР), и Инициативен комитет с участието на 61-ва Стрямска механизирана бригада, Общински Съвет – Казанлък, местните организации на СОСЗР, Съюза на подофицерите, Съюза на ветераните от войните, Тракийско дружество „Капитан Петко войвода“, представители на клубовете „Приятели на армията“ от казанлъшките училища, информират от общинския пресцентър.

Инициативният комитет разгледа редица мероприятия като тържествено събрание, научна конференция, беседи с ученици, фотоизложби, представяне на книги и други. С голямо значение за честванията ще бъде откриване на ремонтиран Войнишки паметник в парк "Розариум" - Казанлък", възстановен в автенчиния си вид за паметта на бъдещите поколения.

Освен програмата за честванията на годишнината на бойното формирование, участниците в срещата обсъдиха и предложения за Почетни членове за съществен принос в изучаването, съхраняването, опазването, развитието и популяризирането на военната история и бойна слава на 23-ти Пехотен Шипченски полк в община Казанлък, България и по света.