"Колега, разбрахме, че сте завършили Техникума, но кажете нещо и по моя учебник“.
С тези думи преди десетилетия се обърнал академик Ангел Балевски, към един от най- добрите тогава студенти на Техническия университет на София тогава- инженер Иван Иванов, бивш генерален директор на „Арсенал“ –Казанлък и бивш възпитаник на казанлъшкия Механотехникум „Цвятко Радойнов“, чийто правоприемник днес е ПГ „Иван Хаджиенов“.Този свой спомен от тежък изпит разказа днес с присъщото си ведро чувство за хумор един от ветераните на техническото училище пред настоящите „Хаджиеновци“, по време на станалата вече традиционна среща с бивши ученици на Механотехникума „Пътят на поколенията“.
Разказът на бившия възпитаник на Техникума в Казанлък бе илюстрация за знанията, престижа и авторитета на техническото училище в Казанлък и неговите възпитаници пред преподавателите в най- престижното висше техническо училище у нас.
Срещата „ Пътят на поколенията“ бе първата инициатав от поредицата прояви в ПГ „Иван Хаджиенов“, посветени на 92 година от създавеното на техническото училище в града.


Освен инж. Иван Иванов, в срещата участваха още двама бивши възпитаници на Механотехникума от випуск 1991 година- директорът на Бюрото по труда в Казанлък Илияна Жекова и управителят на клона на Райфайзенбанк в града- Николай Христов. Двамата също споделиха незабаравими моменти от своето обучение в училището, разказаха за ценните прятелства и съдбовни срещи, любимите учители, мечтите си и как са ги сбъдвали през годините.
От своя страна настоящите възпитаници на ПГ „ Иван Хаджиенов“ се интересуваха от различни моменит, свързани с историята на най- голямата казанлъшка фирма „Арсенал“, както и „как се обезвреждат бомбите“?
„Арсенал“ е една много сложна структура, която много трудно се управялва, каза на свой ред бившият арсеналски директор.На финала на срещата директорката на ПГ „Иван Хаджиенов“ Марияна Демирева връчи специална покана на тримата „пораснали хаджиеновци“ за тържествената церемония, посветена на 92 година на професионалното училище.