Нова Коледна украса води в тайнството на Рождество посетителите и гостите на музея на Чудомир, видя репортер на „За Казанлък“. Десетките събития, които по традиция се случват там в навечерието на Коледа, поемат от празничия дух на музейното пространство, умело спретнато от домакините – дами. Коледна свещ от електрически светлинки, посреща от входа, голяма елха във фоайето, Коледни звезди, са други акценти от новата атмосфера на музея, който снощи приюти камерен класически концерт, а в петък вечер ще звучи в магията на клавира, тръпнещ под пръстите на малките майстори, обучавани от педагога, Елена Юлиянова.
Новата визия на вътрешното и външното пространство на ЛХМ „Чудомир“ се оформя от година време по идея на новия директор Добрина Матова.
Спретнати дървени пейчици, нови насаждения от рози, пътечки, речни камъчета, ново информационно табло, което събира афиши от актуалните културните събития, много и отлично поддържани цветя и в двора, и вътре в музея, изненадват приятно почитателите на Чудомировото творчество.
От няколко месеца е решен и старият проблем с постоянните течове от покрива. Портрет на Чудомир посреща във фоайето, изцяло ново икономично осветление LED вкарва почти дневна светлина в тъмните пространства на залите.Фоайето е другото място, което вече се насища с изложби, младежки срещи и други нетрадиционни за това пространство прояви.
Матова има още много идеи, включително и за градинското пространство на музея, което да се приспособи и за културни събития на открито.