Държавна опера - Стара Загора, открива 52-ото издание на Фестивала за оперно и балетно изкуство в града на липите на 17 ноември с премиерата на оперно-кукления спектакъл на операта „Фауст” от Шарл Гуно. Впечатляващата нова продукция на Операта, в която на сцената отново ще се изявят оперни певци и кукли във вълшебен дует, след големия успех в този формат на операта "Турандот", е вторият съвместен проект на Старозагорската опера и Държавния куклен театър в Стара Загора. Новият проект е и романтичен повод за оформянето на изложба с кукли. Изложбата е със заглавие „Моята кукла - моят приказен свят” и се организира по идея на Операта. Тя ще бъде открита във фоайето на културния институт по време на антракта на новия оперно-куклен спектакъл на 17 ноември. Експозицията ще бъде подредена и аранжирана с експонати, предоставени от публиката.

Всеки зрител, съхранил свой свиден спомен от детството и желаещ да изложи своята любима кукла във фоайето на Старозагорската опера, ще бъде специален участник в оформянето на колекцията. Куклите пазят и разказват истории.


На снимката: Куклата на Жулиета

Куклите се приемат в Билетния център до 11 ноември, включително, с надпис с името на притежателя и телефонен номер за връзка. Изложбата ще бъде достъпна по време на целия фестивал от 17 ноември до 2 декември, а след неговото закриване зрителите ще си получат куклите обратно.