"Вдъхновението Виетнам" сред "Женското начало"

"Вдъхновението Виетнам" е творбата, с която дизайнерът на "Арсенал 2000" и член на екипа на вестник "Трибуна Арсенал" Мария Пискова участва в традиционната вече изложба на жени- творци от Казанлък, която се открива в чест на Празника на жената.

Респектиращата експозиция е подредена в залата на улица "Искра" 4 и е едно от най-очакваните културни събития в Града на розите.

Картината на Мария, впечатлила журито по подбора, е вдъхновена от преживяни емоции по време ан последноот й пътуване в екзотичния Виетнам.

За нея тя споделя, че е олицетворение на факат да попаднеш на правилното точното място, в точния момент.

сн:

Мария Пискова- втори ред, /с раираната туника/
В изложбата "Женското начало" 29 талантливи жени на Казанлък представят над 40 свои творби - скулптори, графики, живопис, дърворезба и художествени фотографии в тазгодишното издание на превърналата се в традиция експозиция от Културния календар на Общината, под патронажа на Кмета на Община Казанлък Галина Стоянова.
Участници и посетители на изложбата имаха удоволствието да се наслаждават и на изпълнения на даровити и талантливи деца от Казанлък, възпитаници на различни художествени и музикални школи.

Специален реверанс към авторките на произведенията направи композиторът Хайгашот Агасян, поднасяйки им обичани български шлагери, посветени на ... любовта към „Женското начало“.