Композиторът Петко Славов представя своя първи роман в Казанлък

Роденият в Казанлък музикант и композитор Петко Славов ще представи пред своя дебютен роман „Въпреки любовта“. Премиерата в родния му град е на 18 юли от 18:30 часа във филиала на Художествена галерия – Казанлък - къща-музей „Ненко Балкански“.
Петко Славов има трайно присъствие на българската музикална сцена. В продължение на 14 години е в бенда на шоуто на Българска национална телевизия „Нощни птици“. Свирил е в клубове в Норвегия, Швеция, Дания, Латвия, Естония, Исландия. Със своя брат Николай Славов създава дуото “Airbag”, а през годините усърдно работи и по самостоятелните си песни.
През тази зима излезе и дебютният му роман „Въпреки любовта“ на издателство „Жанет 45“. Това е камерна история за търсенето на пътя към другия. „Търсене, което следва ритъма на съвременния свят, минава през изпитанията и самотата на емигрантския живот, доближава се до смъртта“, посочиха организаторите. Авторът определя книгата си като роман за взаимността, за любовта и болките ѝ, и за обичането чрез музика.