Поредната жертва на телефонна измама е 76-годишна жена
На 12 април в 00,00 ч. в РУ „Полиция” – Казанлък е получено съобщение за задържано лице в момент на кражба от междуетажна тераса на жилищна сграда, намираща се на бул.”23-ти Пехотен Шипченски полк” в Казанлък. Пристигналият на място полицейски екип е установил 31-годишната П.В. от Казанлък, която след като отворила незаключената врата на терасата, направила опит да извърши кражба на велосипед. Образувано е незабавно полицейско производство.
На 11 април, около 14,00 ч., в РУ – Казанлък се явила 76-годишна жена от гр.Казанлък, която заявила, че е жертва на телефонна измама. Около 11,00 ч. на същата дата на домашния ѝ телефон се обадил мъж, който ѝ съобщил, че дъщеря ѝ е в болница и за лечението ѝ е необходима сумата от 13 000 лв. Малко по-късно възрастната жена предала сумата от 1200 лв. на непознато за нея лице. Образувано е досъдебно производство.
На 11 април в РУ – Казанлък е започнато незабавно полицейско производство срещу 20-годишния Д.Г. от с.Търничени, общ.Павел баня, затова че около 21,10 ч. на същата дата, по ул.”Васил Левски” в с.Горно Сахране, управлява л.а.”БМВ” след употреба на алкохол – 2,01 промила, установено с техническо средство. На водача е съставен АУАН по ЗДвП и му е издаден талон за медицинско изследване, но същият е отказал да даде кръвна проба за анализ.