Десет досъдебни и 4 бързи производства са образувани след специализирана полицейска операция в Старозагорско, съобщават от Областната дирекция на МВР. Акцията срещу криминалната и икономическата престъпност се проведе на 7-ми март в уязвими райони, уточняват от полицията. В нея са участвали служители от Районните управления в областта, служители от отдел „Охранителна полиция и секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ и ГДЖОСБТ.
Обект на проверка бяха различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазване на Закона за движение по пътищата от водачи на моторни превозни средства.
В хода на планираните мероприятия са проверени общо 1127 лица, 616 моторни превозни средства, 18 пунктове за черни и цветни метали, 27 заложни къщи, 16 автоморги, автосервизи и депа, 29 питейни и увеселителни заведения и 41 търговски обекта. Издирени са 2 лица. Съставени са 40 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР. Съставени са 33 акта за установяване на административни нарушения и 248 фиша.