Осъдиха двама, разваляли черна магия срещу хилядарки

Надежда В., на 45 г., и Мехмед М., на 43 г. са осъдени за това, че на два пъти са заблудили 63-годишна жена в павелбанското село Габарево, че ще разрешат проблемите със сина й и ще развалят направените магии на дъщеря й, зет й и внуците. Двамата "ясновидци" заплашили жената, че в противен случай те ще умрат. Случката станала в периода от 8 до 14 октомври 2014 г. и на 3 ноември 2014 г., а взетите от доверчивата жена пари стигнали почти 6000 лева.


През септември 2014 г. пострадалата видяла обява във вестник, че въпросната "ясновидка" умее да разваля магии, както и да въздейства енергийно от разстояние. Явно малко е трябвало на наивната габаревка да повярва, че чрез прилаганите от Надежда В. методи могат да се решат проблемите в семейството й. Тя на два пъти изпращала на обвиняемите исканите парични суми, чийто общ размер станал 5920 лв. Надежда В. и Мехмед М. действали в комбина и непрекъснато убеждавали жената, че проблемите в семейството й са големи и за да й се помогне следва да се предприемат нови и нови ритуали по разваляне на магии.


По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък Надежда В. е осъдена на наказание 11 месеца „лишаване от свобода“ условно с 3-годишен изпитателен срок, а Мехмед М. е осъден на три години лишаване от свобода условно с пет години изпитателен срок.


Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Стара Загора.