89 души са осъдени за шофиране с алкохол и наркотици

През изминалата 2016 година Районна прокуратура-Казанлък е предала на съд и са били осъдени 89 души за управление на моторно превозно средство под въздействието на алкохол или наркотични вещества. Наложени са 14 ефективни наказания „лишаване от свобода“, 71 условни наказания и 26 наказания „глоба“. Спрямо всички правоспособни водачи е наложено и наказание “лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за определен срок.

През 2016 г. са били осъдени и 50 мъже във връзка с това, че неправоспособни водачи управляват моторно превозно средство в едногодишния срок от наказването им по административен ред. Наложени са 12 ефективни наказания „лишаване от свобода“, 6 условни наказания, 5 наказания „пробация“ и 30 наказания „глоба“.

Почти всички посочени нарушители са били предадени на съд по реда на бързото производство, което означава, че делата са внесени в съда в рамките на седем дни от извършване на деянието. Присъдите са влезли в сила и наказанията са били приведени в изпълнение.

През февруари 2016 г. е бил осъден 28-годишният З.И., който бил неправоспособен водач и управлявал автомобил в с. Гъбарево, общ. Павел баня, след употреба на алкохол. Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък е било проведено бързо досъдебно производство и за седем дни З.И е бил предаден на съд. Определено му е наказаниe от 6 месеца „лишаване от свобода“ ефективно, както и „глоба“ в размер на 700 лева.