2020 - година на  ново начало

Родените през 2020 г. след 20 години ще променят по нов начин света. Ще са много силни и амбициозни хора.

Тезата е на астролога Венета Матева.


Визитка:

Скокът ѝ е голям.
От материалния свят – в духовния. Прави го рязко, с много страст.
И обръща гръб на всичките си дипломи по финанси, сигурната и престижна, добре платена работа като служител на висок пост в банковата сфера. Цели 18 години.
Заменя вярното служене в сферата на финансите за „звездното четене“.
Детската ѝ мечта.
Съвсем съзнателно преди близо три години се посвещава на хобито си - астрологията и нумерологията.
Не само защото от житейската си камбанария е разбрала, че „каквото е там горе, такова е и тук долу“, а защото е убедена, че „астрологията не е нищо друго, освен физиология на душата“.
Затова и работи това с любов.
Среща различни хора в пътя си и се опитва да е полезна: убедена, че „има Вселенска подредба, по-възвишена, разумна и правилна за нас, от самите наши планове и упорства“.

Венета Матева.


Финансист, с диплом от Стопанската академия в Свищов, който обича предизвикателствата на живота.
Изучавала е астрология в школата към Съюза на астролозите „Иван Станчев“. В работата си използва всички практики на модерната западна астрология, съчетавайки ги с нумерологията.
Прави астрологични прогнози за различни издания, има своя специализирана страница във Фейсбук - „Юпитер“.


В края на миналата година Венета Матева издаде първата си книга - „Сигурна промяна 2020 година“. Книгата съдържа важна информация за 2020 година, ценни съвети, свързани с фазите на Луната, ретроградното положение на планетите и насоки за развитие при всеки изгряващ знак.
Прогнозата на Венета Матева за това каква ще бъде 2020 година за зодиакалните знаци:

Овен - кариерно израстване и нови професионални върхове.
Телец - нови възможности за учене, пътуване и кариерно развитие.
Близнаци - духовна трансформация и възможности за получаване на наследство.
Рак – промяна в нагласите по отношеине на партньорствата в личен и професионален план.
Лъв - кариерни промени, подобрения на здравето и нови приятелства.
Дева – промяна в любовните отношения, повече лекота, забавления и свежи настроения.
Везни – промяна в дома, семейните отношения, лично развитие и кариерно израстване.
Скорпион - промяна в начина на мислене, самооценката, отношения в близкото обкръжение, близки пътувания и придобиване на нови знания.
Стрелец - промени във финансовото състояние, ежедневните отношения, любовта, приятелите и партньорските отношения.
Козирог – повече лекота, спокойствие и осъществени мечти.
Водолей – приключвате завинаги със стари отношения, дела и възгледи.
Риби – възможности да разгърнете потенциала си и да реализирате мечтите си.
- Венета, в края на миналата година издадохте първата си книга с прогнози за новата 2020 година, която е годината на Металната мишка, според китайската астрология. Според Вас 2020 година е и година на сигурна промяна. За всички зодии ли важи тази „сигурна промяна“ през новата година и какво да очакват представителите на различните зодии?


Металната мишка или Годината на плъха започва от 25 януари по китайския календар. Той обаче няма нищо общо със западната астрология. По тази астрология Годината на плъха се равнява на Скорпиона. Така че от гледна точка на китайската астрология новата 2020 година ще е успешна за Скорпионите, Раците и Рибите - водните знаци. Защо твърдя, че е сигурна промяната през 2020 година? Защото през последните две години имаме струпване на две важни планети - Плутон и Сатурн, в знак Козирог. А Козирогът в Западната астрология управлява най-високия дом в астрологичното колело и това е Десети дом, свързан с Козирога или така наречената точка “Медиум цели“. Тази точка е свързана с най-високото ни кариерно развитие. Това е точката, която ние се стремим да постигнем в социалния си живот и кариерен връх. Това означава точката „Медиум цели“. Тази точка, поставена в астрологичното колело, се управлява от Козирога. Реално последните две години бяха много трудни за земните знаци - Козирог, Дева и Телец. Та, освен Плутон, който е Скорпионска планета и дава тотална трансформация в живота, минава и планетата Сатурн. Сатурн не е лесна планета, дава изпитания, поставя хората в условия да се борят и да успяват да постигат някакви неща с лишения, компромиси или с уроци. Още от началото на декември 2019 година и в новата 2020 година към тези две планети се присъедини и планетата Юпитер. Тази планета е свързана с късмета. Сега тази планета идва и ще помогне на хората, които са започнали през последните две години различни транформации. Юпитер дава и малко лекота, за да се сбъдне онова, което искат хората от тези три знака. Затова промяната е сигурна. Този съвпад на тези три планети и това гостуване на тези три планети в знак Козирог в картата на всеки един човек се намира някъде. Без значение дали сме земни знаци или не, всеки един от нас, в астрологичната си карта има Козирог. Това ще рече, че всеки един човек на земята ще получи определената сигурна промяна в определената област в личния си живот. Затова и книгата ми в третата си част е разделена на асценденти, за да може максимално да покрие къде ще бъде тази промяна. Корицата на книгата също не случайно е с часовник. Часовникът също се свързва със знак Козирог. Т. е., ако часовникът вече е взел да тик-така за някъде, то ще удари необходимият час, в който нещата ще станат факт. Друго важно, което е необходимо да се знае за планетата Юпитер, е, че тя дава, но не дава на всяка цена. Дава само на онези, които са заслужили. Тази планета допълнително ще внесе лекота в плановете на онези, които нещо са започнали, борят се... правят, създават. Ако обаче нищо не сме започнали, нищо няма да се промени.


… България е Козирог.... да, с асцендент Козирог...По тази логика, Венета, как енергията на звездите ще се отрази на събитията у нас?Аз избягвам принципно да говоря глобално за страната и да давам прогнози. Но България е зодия Телец, с асцендент Козирог. Все земни знаци, „рогати“ знаци, което означава, че при тази комбинация, която се получава в знак Козирог, реално планетите Сатурн, Плутон и Юпитер ще минат през асцендента на България, което е ново начало. За мен България ще има ново начало в управлението, като преоткриване. В такъв смисъл.

... твърди се, че сме с много духовен асцендент като народ...Козирогът е най-малко духовният знак, той е силно кариерно развит и силно материално настроен, с много амбиция. Дори няма его, само амбиция. Той управлява Десети дом, който е свързан с кариерния връх. За духовност и интуиция в случая изобщо не се говори. Козирогът е свързан с правилата, законите, инструкциите, времето, халката. Всичко това е под знак Козирог. Там няма интуиция, няма духовност. Само факти.Това обяснява в голяма степен защо в България все повече и все по-самотни се чувстват хората на духа...
Да. Преди няколко години Нептун, която е „Рибешката“ планета, много бавна, понеже се движи в един знак 14 години и е свързана с интуицията и духовното израстване, в момента е почти на средата си на пътя, в знак Риби. И, ако забелязваш, през последните 7 години реално се заговори повече за духовност, започнаха да стават по-открити нещата, избуяха различни такива духовни течения, явления, има сериозно ориентиране на млади хора в тази посока. Вече не се линчуват хората, които се занимават с различни духовни практики. Йогата, медитацията напреднаха през последните 7 години. Хората, които се раждат в момента, родени са през последните 7 години и ще се родят през следващите 7 години, те ще са с Нептун в Риби, което е много духовна позиция. Самият Нептун се намира в собствения си дом или така наречената „позиция на Трона“. Децата, които ще се родят през 2020 година, ще са с три силни планети в Козирог, които ще бъдат много силни, много амбициозни. Тези хора, които ще се родят през 2020 година, след 20 години ще променят по нов начин света. Уран е в Телец, което е едно много иновативно положение. Уран е планетата на иновациите и от пролетта на 2019 година навлезе за постоянно в знака на Телеца. А този знак, зодията на България, се свързва с промени във визията, храната, иновациите и всичко, което ние, хората, ползваме за наше удобство. В последните 7 години Уран, планетата на иновациите, чупи всички огради, които строи Сатурн. Козирогът, който казва: „Така повелява законът“, а Уран репликира така: „Ние нямаме закон, имаме свобода на волята, имаме революционен дух и просто искаме всички рамки да отпаднат“. Това е философията на планетата Уран. В последните 7 години тя беше в Овен. Овенът обслужва егото ни. И какво излезе през последните 7 години? Телефони, които обслужват егото ни, най-модерни, колите, електромобилите, които обслужват нас, егото ни: „Аз да изглеждам по-добре“. Все неща, които са лични. В следващите 7 години може да се очакват и промени във финансовата част, защото Уран се свързва и с иновациите. Там няма нищо материално. Свързва се с електронните пари. Криптовалутата също е Уран, електронните пари и други такива финансови механизми, свързани с иновациите. Затова и под властта на Уран се очакват и иновации на машини, уреди, които оформят тялото, външния вид, все неща в тази посока, които ще станат факт в следващите 7 години. Допълнително и промени в храната. Тенденцията вече е осезаема, особено от изминалата година. Това е тенденцията за био-храните, веган-храненето, изобщо всичко, което е свързано с иновации в тази част на живота ни. Все повече неща, които да обслужват здравето ни ще се появят през следващите 7 години. Уран в Телец ще донесе това през следващите 6-7 години. След това, като влезе Уран в Близнака, можем да гледаме и летящите автомобили. Една футуристична мечта засега може и да се сбъдне. Не е далеч времето.


Това означава ли, че след 6-7 години на представителите на зодия Близнаци ще им е по-лесно?
Да, но в сферите, свързани със знак Близнаци: това са комуникациите, общуването, леките автомобили. Иновациите след 15 години ще са в това отношение, в тези сфери. Със сигурност тогава ще има нови автомобили и нови начини, по които да се свързваме помежду си, за да общуваме. Неща, които сега не са ни известни.


Как да живеем през следващата година, за да сме удовлетворени? Какво носи Металният плъх през 2020 година на хората?
2020 година ще изисква от хората повече сили и повече мотивация. Три важни планети през тази година се намират в амбициозен знак. Ние ще бъдем успешни, ако бъдем по-амбициозни. В случая е много важно да имаме структура. Т. е. да знаем как. Знакът Козирог изисква структура. Да си подредим нещата по приоритет, да имаме структура, ред, да знаем кое след кое да следваме. И реално така да го постигнем. Ако нямаме структура, план, няма как да искаме промяна. Важното за 2020 година, което е разликата от 2019 година, са ретроградните фази на Марс и Венера. Марс и Венера са лични планети. Венера, планетата на любовта, когато е ретроградна - от 13 май до 25 юни, в знак Близнаци, трябва да се съобразим с нея. Не е добре по време на тези ретроградни периоди на Марс и на Венера да подписваме договори, да встъпваме в брак, да търсим някакви официални взаимоотношения, да правим важни сделки. Корекции и пластични операции - в никакъв случай също. Не са добри и манипулации върху кожата по време на ретроградна Венера. Ретроградният Марс е... хубав. Реално Марс е по-послушен, когато е ретрограден. Няма тази агресия в него, която иначе носи. По-миролюбив е. Лошото обаче е, че в този му период ние му се дразним. А би било добре, ако използваме този му период и по-добрата му енергия, и по-мекия му тон, вместо да му се ядосваме, че не ни се случват така нещата, както ги искаме. Можем този по-мек тон на Марс да използваме, за да си решим спорове с хора, с които воюваме. Марс ще е ретрограден през есента на 2020 година, през септември. Тогава се засича и с ретроградния Меркурий.

Хубава или лоша година ще е 2020 година?

Няма хубава или лоша година. Спрямо личната карта на всеки един човек годината е различна. Но със сигурност е по-сложна година от 2019-а.
По-сложна е, защото през 2019 година Юпитер, планетата на късмета, си беше в собствения дом, в Стрелец. От гледна точка на нумерологията отминалата 2019 година бе под цифрата 3. Три е свързано пак с планетата на късмета. Новата година 2020 се свързва с цифрата 4. Тази цифра е подвластна на планета Уран. Там има внезапни обрати, внезапни случки, на които, ако не сме подготвени, не можем да влияем. Принципно трябва да се подготвим за по-сложна година. Година, която ще изисква повече усилия. От друга гледна точка ретроградните Марс и Венера, които ги нямаше през 2019 година, влияят на личностно ниво и се отразяват на всеки човек, в зависимост къде попадат в личната му карта.


Какво ни казвате? Да сме по-целенасочени, по-смирени, „да приберем рогата“ и да си отворим повече ушите и очите, да сме нащрек и готови да приемаме всякави промени?

Всякакви резки промени. Надежда и вяра, разбира се, трябва да има. Новата година ще е много градивна. Независимо какво ни се случва, чрез това, което ни се случва, реално ние ще градим. Много е полезна годината. Периодът като цяло е много полезен. Полезен, защото дори и, разделяйки се с нещо старо, работа или нещо в личен план, то ние получаваме нещо друго. Във Вселената няма празни места. Нещо си отива, за да дойде нещо ново. Очаква ни една доста по-сложна и по-нелека от 2019 година нова година, но ще имаме резултати. 2020 година е година на резултатите. Ще важи правилото: искаш, даваш, получаваш. Като не даваш - не получаваш. Справедлива година.


2020 година за България - Вашата звездна прогноза?

Въздържам се от такава. Само ще кажа, че ще бъде доста сериозна година за страната. Динамична година. Динамиката ще се усеща в различни сфери на живота, ще се усеща есента – особено в политиката и финансите.