Кмет и партиен шеф вдигат сватби

240 семейство на Казанлък се ражда днес. Толкова са сватбите в общината от началото на годината до този момент, съобщи Пламена Терзиева, длъжностно лице в „Радостни обреди“ на Община Казанлък. „Сезонът на дините свърши“, а с него и сезонът на сватбите, показва още статистиката, според която има вече дори почивни дни, в които няма желаещи да подпишат в Гражданското. Средно по 1, понякога и две, са сватбите в почивните дни и така до декемврри. Последната сватба за тази година енасрочена за 19-ти декември, а първата за 2016 година, чак за средата на януари.
Сред кандидат младоженците има и много нетърпеливи, които още от септември тази година са си запазили дата за венчавка догодина – през август. Избрали са за взаимното си „Да“ датата 6-ти. Има и още по-големи мерактлии за брак: млада двойка, пожелала от този октомври да се врече във вярност през декември, следващата 2016 година.
Скорошни брачни и сватбени тръпки ще „полазят“ къщите на двама известни в община Казанлък политици и общественици: кметът на Шипка – пореден мандат и кандидат за още един Стоян Иванов и отказалият се от общински постове и състезания лидер на БСП в област Стара Загора Васил Самарски. Първият ще жени първородна щерка на Архангеловден, 8 ноември в Шипка, а вторият ден по рано, в деня на Октомврийската революция – 7-ми ноември първородна и единствена племеница.
Юристката Мария Стоянова, голямата дъщеря на кмета на Шипка Стоян Иванов, ще сключи граждански брак на 8-ми ноември с Росен Гюзелев- брат на друга видна общинарка- Мария Гюзелева- Колева, началник отдел „Хуманитарни дейности“. Младото семейство ще живее в Шипка, защото „млади хора трябват на района“, е тезата на щастливия татко- кмет. За Мариела Цонева – 24 годишната племеница на Васил Самарски 7 –ми ноември е щастливият й ден, защото поема в един общ път с обичания Йордан Петров.
И двете сватби ще са в казанлъшки ресторанти и ще се чуват отдалеч.
Идната неделя, в деня на изборите мераклии за венчавки няма. За сметка на двете млади семейства, които ще сключат брак ден по-рано, на 24 октомври. С наздравиците младоженците трябва да приключат като в приказките, в полунощ, тъй като след това влиза в сила заповедта за забрана продажбата на алкохол. Не е ясно дали младоженците и кандидат-младоженците ще им пука за изборите на ранина, но е сигурно, че времето ще е с тях, най- малкото заради бонусът от час повече за сън или празнуване. И час повече за любов, деца и сговор – сега и във всичките им останали дни и години.