Жителите на двата града ще имат възможност да видят някои от знаковите вещи на легендарния български футболист *

Стара Загора и Казанлък са следващите две дестинации, в които ще бъде изложена „Капсулата на славата“ на Христо Стоичков.

От 20 март специално обособената инсталация гостува на филиала на Kaufland на адрес ж.к. „Казански“, ул. "Стамо Пулев" 2, гр. Стара Загора – градът, в който Камата бе удостоен с отличието „Почетен гражданин“.

От 10 април инсталацията ще може да бъде видяна и в Казанлък. „Турнето“ с исторически предмети на Стоичков ще премине през повече от 10 града до края на годината, за да предложи на клиентите на веригата едно незабравимо изживяване и да им припомни най-голямото постижение на българския футбол.

„Капсулата на славата“ предоставя възможност на феновете на спорта у нас да видят националната фланелка на Христо Стоичков от грандиозното представяне на българския отбор по време на световното първенство в САЩ ’94, когато националният отбор се класира на полуфинал, отстранявайки Германия на четвъртфинал с 2:1. Сред историческите вещи на Ицо са още бутонки и оригинално копие на най-престижната индивидуална награда „Златна топка“, която легендата на българския футбол получава през 1994 год. в Париж. Христо Стоичков е единственият българин и до днес, носител на значимото отличие.

От месец май обиколката на знаковата „капсула“ ще продължи в магазините на Kaufland в Пловдив, Хасково, Габрово, Ямбол, Бургас, Варна, Русе, Плевен и други градове, в които привържениците на легендата ще могат да се докоснат до най-значимите отличия на Камата. Вещите са предоставени лично от Христо Стоичков на Kaufland България за нейните клиенти и фенове на спорта.

Целогодишно всички посетители и гости на София имат възможност да посетят и Зала на славата "Христо Стоичков", за да разгледат постоянната експозиция и да научат още за легендата на българския футбол.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

* Платена публикация