За първи път в Казанлък художникът- реставратор и зограф, момчето от морето Климент Атанасов подрежда своята изложба, под името „ Брегове“.
Домакин на вернисажа е ЛХМ „Чудомир“ .
Събитието е на 7-ми февруари, от 17,30 часа .



Климент Атанасов е възпитаник на Националната художествена академия и е един от най- интересните творчески активни български художници, определян е и като „Човек на света“.
Той е първият българин, носител на ордена „Чест и мъжество“, който Световната организация за духовно наследство, със седалище в Израел, присъжда на българин.
Орденът му е връчен лично от председателя на Организацията и ученик на изобретателя Михаил Калашников- Александър Рабинович.


Климент Атанасов има 39 самостоятелни изложби у нас и в чужбина, той стои зад реставрацията над двадесет църкви и музеи:


Сред тях са: църквата в с. Тешево, консервация и реставрация на 180 каменни пластики -тракийски, гръцки и римски скулптури от исторически музей в Благоевград, консервация и реставрация на църквата „Св. Спас", реставрация на стенописите в храм „Св.Атанасий", стенописи и икони в църквите „Св.Св.Кирил и Методий" с. Кости „Св.Стефан" в Несебър;
Работи и по реставрацията на манастира на остров „Св. Иван" в Созопол, по икони от музея на Кърджали, по консервацията и реставрацията на църквата „Св.Богородица" на остров „Св.Анастасия", по храмове в Бургас и околностите, консервира и реставрира икони от Историческия музей в Созопол, стенописите в Несебърската църква „Св.Климент", по реставрацията на елементи в Къкринското ханче, по новото изографисване на храм „Св. Атанасий-Велики" с. Свети Влас, реставрация на стенописи в Софийска Синагога, на царските зали във Военната академия в Софя, на стенописи във Фройнденщат, Германия и много други.
Климент Атанасов е авторът и на копието на Чудотворната икона на „Св. Богородица“ за община Несебър.


Изложбата с картини на Климент Атанасов в Казанлък, ще остане до края на месец февруари.