Първата сума, която Общинският съвет на Казанлък събра в подкрепа на инициативата „Великден за всеки”, е на съветниците от групата „Експерти за Казанлък”. Инициативата е на националния омбудсман Мая Манолова, чиято цел е колкото се може повече възрастни хора да посрещнат достойно един от най-големите християнски празници - Великден. Омбудсманът призова представителите на местния бизнес, на институциите и хората с по-добри доходи да отделят средства, с които да зарадват пенсионерите.
В писмо, изпратено от националния омбудсман до местната изпълнителна и законодателна власти, тя призовава хората с възможности да дарят пари, които да бъдат разпределени между нуждаещите се възрастни български граждани, които по една или друга причина няма да получат великденски бонус от социалното министерство. Списъци ще бъдат изготвени от пенсионерските клубове, а парите ще бъдат давани под формата на ваучери.
След като председателя на ОбС-Казанлък Николай Златанов обяви тази инициатива на омбудсмана Мая Манолова на сесията днес, общинските съветници от „Експерти за Казанлък” събраха лични средства и дариха първата сума за благородната кауза.