1 900 лева за ново оборудване, нужно след срутването на Математическата гимназия преди година, събраха гостите на юбилея на казанлъшката фирма "Инфо Дони" снощи. Домакинята Донка Муканова обяви дарението в края на празника за четвъртвековния рожден ден на своята фирма, регистрирана навръх Гергьовден преди 25 години.

Муканова събра клиенти на фирмата си по повод достолепния празник, с призива за отключване на сърцата им в дарителски жест за възстановяване на унищоженото имущество на ПМГ "Никола Обрешков" след падането на половината сграда на училището миналата пролет. В края на вечерта, бизнес дамата връчи на директора на гимназията Красимир Дамянов чек за 1 900 лева, събрани от нейните гости. Донка Муканова е председател на Училищното настоятелство на ПМГ "Никола Обрешков", по чиято сметка казанлъчани до тази вечер бяха събрали близо 15 хиляди лева.

"Благодарим ви, чрез Вашия дарителски жест тази вечер, усетихме, че не сме сами в това, което ни сполетя", благодари Дамянов на присъстващите спомоществователи, всеки от които постави своята лепта на входа на ресторанта, където домакинята посрещаше с усмивка и "Наздраве!" с чаша вино в ръка.

Както е известно, при срутването на гимназията, бяха унищожени напълно чинове, интерактивни дъски, мултимедии, пожароизвестителна система с всичките и елементи, осветителни тела, учебни пособия по физика, събирани десетилетия наред, помощни средства, инвентар. В средствата, заделени от Община Казанлък в бюджета, гласуван от Общинския съвет, няма предвидена сума за закупуване на ново, на мястото на унищоженото имущество. Осигурени са над 300 хил. лв. само за строителството на падналата част от сградата.

Тони Димитрова и танцьорите от Спортен клуб "Роза" радваха дошлите на юбилея, които празнуваха с домакините до полунощ.

Казанлъчанинът Иван Ченов, с когото, според медиите, певицата има близки отношения, бе също част от шоуто на Тони Димитрова, която сподели пред публиката старите си добри приятелства с хора от Града на розите.